Projekt Chokoladefbrun

dværgsilke – billeder af F1-dyr kan ses nederst på siden

Juni 2012: 

Som nogle ved, har jeg gennem nogle måneder arbejdet på at få den skønne chokoladefarve over på dværgsilkehønsene. Første generation har set dagens lys, og det er nu blot et spørgsmål om tid, før jeg er klar med anden generation. Jeg har sorteret hårdt i dyrene, og der er nu blot et par hanekyllinger og 10 hønekyllinger tilbage i F1-generationen. Hønerne nærmer sig æglægning, og hanerne skulle gerne være klar om en måneds tid. Jeg har gjort mig mange tanker om, hvordan det skulle gribes an. Det kan interesserede læse om på denne side (tryk på linket).

Jeg har neden for lagt billeder ind. Man skal dog være opmærksom på, at dyrene ikke endnu har silkebefjering. Det skulle de gerne få i næste generation. Men flere af dem har alt for riset befjering til, at man kan kalde det normal dværgkochin-befjering, så jeg tænker (håber), det vil lykkes at få silkefjer i næste generation.  Og både tæer og kam lader også noget tilbage at ønske. Men det er faktisk slet ikke så dumme dyr, der er tilbage.

Opdatering 30. marts 2013
Desværre har jeg nu ingen F1-haner tilbage. Mistede den ene for et par uger siden til et rovdyr, og den anden så her til morgen ud til at have coccidiose og var så afkræftet, at jeg valgte at aflive den.  Det sætter i nogen grad mit projekt tilbage. Men det stopper det ikke helt.

Nogle af de chokoladefarvede F-1 hønniker er for et par uger sat sammen med en rigtig god sort dværgsilkehane uden guld i halskraven.  Hanen og hønnikerne er ikke beslægtet.  De vil give 50% sort split chokolade haner og 50% sorte høner med silkefjer og forhåbentlig de fleste eller meget gerne alle andre silketræk.  De sorte høner fra dette kryds skal ikke bruges fremover, men vil blive æglæggere her.

Jeg havde ellers håbet at køre to linier – en med F1 x F1 og en med sort hane x F1-høne – men det bliver så alligevel ikke i denne omgang.

Hvis jeg får mod på det, vil jeg i løbet af foråret og sommeren sideløbende starte forfra med chokoladefarvet dværgkochin-hane x sort dværgsilkehøne.

F1 – Hønekyllinger 

F1 – Hanekyllinger 

F1 – Løb og tæer

Share on Facebook