Silkehøns

Jeg har silkehøns i dværg. Og nærmest ved en tilfældighed er jeg nu også blevet ejer af silkehøns i den store udgave. ikke noget jeg nogen sinde har ønsket mig, men nu har jeg dem, og så bliver de her. Ingen tvivl – jeg foretrækker dværgudgaven, men de nye store beboere her er nu også ganske skønne.

no images were found

Og på et tidspunkt skal i hvert fald hanen nok flytte igen.

Et af medlemmerne af Silkehønse-klubben har gennem lang tid søgt efter en stor rød hane uden skæg, er jeg blevet oplyst. Og nu er sådan én nærmest faldet ned i skødet på mig. Så jeg har tænkt mig, at når jeg har fået lidt kyllinger efter den, kan den gå videre til én, som har søgt efter sådan en. Først skal den dog helt af med den slemme omgang “kalkben”, den havde med sig, da den ankom hertil for mindre end en uge siden. Men det er nemt nok at få væk, så det ser jeg ikke som noget større problem.
_________________________________

Dværgsilkehøns er fordværgede silkehøns og er således ikke urdværge som for eksempel Chabos, Dværgkochin eller Sebright.

Desværre er der mange dværgsilkehøns, som vejer og syner af for meget.  Dværgsilker må ikke veje over 600 gram for hanens og 500 gram for hønens vedkommende. Men der skal jo også være noget at arbejde med – ellers ville det måske være for let at avle racehøns.

Under afsnittet om racekendetegn kan ses, hvilke krav der stilles til dyrene, for at de er racetypiske dværgsilkehøns.

Hertil kommer kravene til de forskellige farver, men det er en helt anden historie.

Share on Facebook