Månedsarkiv: august 2020

Siamesiske dværg silkehøns – 2020-kyllinger

28. august 2020

De ældste kyllinger af dette års avl af siamesiske dværg silkehøns. I alt har jeg i år fået små 30 kyllinger, hvilket nærmest er et mirakel, når man tænker på, det kun er fire år siden, jeg måtte se i øjnene, at de sidste fem siamesiske dværg silkehøns, jeg havde tilbage, også var de allersidste i Danmark – og det var ikke lykkedes at få kyllinger efter dem i flere år.

Det betød, at jeg i 2016 måtte i gang med et strengt blodfornyelsesprogram, hvor jeg satte hvid dværg kochin ind i avlen. Det lykkedes ganske godt, og en høne fik ærespræmie på Europaudstillingen i 2018, og 1,2 fik ærespræmie på vores lokale udstilling samme år.

I 2019 udstillede jeg ingen siamesiske dværg silkehøns, og det bliver ikke i år, de gør deres comeback på udstillingsscenen – men det er mindre vigtigt. Det vigtige er, at jeg efterhånden har fået opbygget gode, solide stammer, der giver levedygtigt afkom.

Nu skal vi bare have flere avlere til at interessere sig for avl og måske udstilling af siamesiske dværg silkehøns, så vi ikke endnu en gang skal se racen uddø.