En ny start

Seneste nyt – 1. oktober 2013: Billeder af F2-kyllingerne kan ses nederst på siden. De er nu ni uger, bortset fra de ældste, der er 14 uger. De ligner forbløffende godt dværgsilkehøns, når man tager i betragtning, de er en fjerdedel dværgkochin og tre fjerdedel dværgsilkehøns. Jeg har i alt 9 og håber på et stort flertal haner, der i så fald er split chokolade. To har alvorlige kamfejl, men da jeg endnu ikke kan kønsbestemme dem, skal de blive her og eventuelt indgå i avl fortsat trods kamfejl.

Det ser i øvrigt ikke ud til, at der bliver noget af at få (købe) dyr fra udlandet. Så mine fremtidige chokoladefarvede dværgsilkehøner og -haner vil alle være resultat af egen avl. Det glæder jeg mig til, men jeg havde måske været mindre sårbar, hvis jeg havde haft en stamme chokoladefarvede dyr fra udlandet også. Men sådan er der jo så meget.

Som jeg har beskrevet tidligere (se eventuelt denne side) mistede jeg mine to eneste tilbageværende sort split chokoladefarvede F1-hanekyllinger i slutningen af marts.  Det betød, at mit projekt chokoladefarvede dværgsilkehøns blev sat noget tilbage. Og jeg var ærlig talt lidt i tvivl, om jeg skulle droppe projektet og forsøge at komme videre alene med de udenlandske dyr, jeg måske har lovning på til efteråret.

Men jeg er – som de, der kender mig rigtig godt, ved – meget stædig, så jeg besluttede at prøve en gang mere. Denne gang alene med formålet at få sort split chokoladefarvede hanekyllinger. Jeg har seks rimelige F1-høner, og jeg satte min bedste sorte dværgsilkehane ind til fem af disse. Han er to år gammel og har intet guld eller sølv i hals- og sadelbehæng. F1-hønerne begyndte så småt at lægge æg for halvanden måned siden, og jeg begyndte at tage æg fra dem så at sige med det samme. Og heldigvis da for det. For de fem ligger alle skruk nu!  Der nåede ikke at komme mange æg fra disse meget unge høner, men de to første kyllinger af dette kryds er nu klækket.

Sideløbende hermed har jeg sat den ene af mine chokoladefarvede dværgkochinhaner sammen med tre sorte høner. Jeg har taget æg fra dette kryds, og de første kyllinger vil klække inden for de næste par uger. Kyllingerne bliver alle F1-dyr, som hønerne, der er brugt i ovennævnte krydsning. Alle haner bliver sort split chokoladefarvede, alle høner chokoladefarvede. Ingen får silkebefjering, Ved at køre med to linier vil jeg forhåbentlig ikke være så sårbar, at jeg skal starte forfra næste år, hvis der sker noget uforudset.