Om os

♥ Velkommen ♥

til min side om silkehønsene hos os  i Totemhuset.  “Os” er min mand Johnny og jeg, der hedder Marita. Vi bor med vore katte, hund, papegøjer, ænder, gæs og høns på Sydsjælland i et dejligt gammelt stråtækt bindingsværkshus i landzone nogenlunde midtvejs, hvis man trækker en linie mellem Vordingborg, Præstø og Møn.

Vi avler dværg silkehøns og de utroligt smukke og charmerende siamesiske dværg silkehøns, som der stadig er mange, der ikke kender, hører til blandt favoritterne. Og som mange af dem, som kender dem, synes ser helt forkerte ud med den gule hud og de røde hoveddele.

Nogle går endda så vidt som til at sige, de ikke er rigtige silkehøns. Disse mennesker har til dels ret. For siamesiske dværg silkehøns, som er mine absolutte favoritter iblandt silkehøns, er en selvstændig race. De blev godkendt i Skandinavien på Landsudstillingen i Herning i 2011. Det var vor rigtig gode hønsekammerat, Per Rasmussen, som fremviste og fik godkendt de siamesiske dværge i 2011. 

Indtil videre findes racen ikke i stor, men der arbejdes formentlig på det i Tyskland og måske også Holland, for jeg er blevet gjort opmærksom på, at der blev vist store på en udenlandsk udstilling i 2011. Disse har – på de billeder, jeg har set – fortsat meget tydelige rester af de turkisblå øreskiver, der er meget alvorlige fejl hos siamesiske silkehøns. En fejl, som udløser et stort rundt nul på danske udstillinger. Og hoveddelene er nærmest pink og ikke mørkerøde, som de skal være på siamesiske, så mon ikke det varer nogle år, før vi ser store siamesiske silkehøns – hvis overhovedet. For jeg blev for et halvt års tid siden gjort opmærksom på, at disse store hvide måske vil blive introduceret under navnet “tyske silkehøns”. Om det bliver virkelighed, kan kun tiden vise. De blev i hvert fald ikke godkendt i hjemlandet sidste år.

Ud over silkehønsene deler vi hjem med vore fantastiske katte, en skøn lille dværgpudel, dværg kochin (se hjemmesiden) en dejlig flok krølgæs og et par herlige racer ænder (se hjemmesiden). Og ikke at forglemme Annie, vor lille papegøje af arten Lille Hvidpandet Amazone, også kaldet Brilleamazone. 

Jeg håber, du vil bære over med de mangler, der endnu er på siden. Det vil glæde mig, hvis du vil lægge en hilsen under “gæstebog”.  Tak fordi du fandt vej til silker.dk, jeg håber, du vil komme igen ofte.

Share on Facebook