Månedsarkiv: maj 2018

Isabell – endnu en ny farve her hos os

10. maj 2018

Det er mærkeligt, som alting pludselig flasker sig. Nu har vi både de skønneste isabell dværg silkehøns og de ikke mindre skønne citronfarvede dværg silkehøns.  Det havde jeg aldrig i min vildeste fantasi kunnet forestille mig. 

Jeg havde i et års tid gået og tænkt på, at når jeg ikke kunne få de citronfarvede, som jeg ønskede mig, måtte jeg prøve at kigge i en anden retning. For jeg ville meget gerne have en ny lys farve dværg silkehøns her hos os. Dog ikke hvide, det har aldrig interesseret os. Vi har jo de siamesiske, som i vore øjne er den skønneste race. Valget var faldet på isabell, som ligesom citronfarvet er en utroligt køn farve.

For et par år siden blev isabell godkendt i dværg i Skandinavien. Det er Elo Rasmussen, der har fremavlet dem, og efter at have tænkt over det i næsten et helt år, besluttede jeg mig for at kontakte ham tidligere i år for at høre, om han mon kunne tænkes at ville lade mig købe et enkelt avlspar, alternativt lidt rugeæg.  

Jeg var heldig, jeg kunne få lov at overtage 2,2. Og ligeledes få rugeæg. Derfor drog Johnny og jeg St. Bededag, den 27. april, til Holstebro, hvor Elo Rasmussen bor sammen med sin hustru Alice på et nedlagt landbrug. Sikke en oplevelse at se alle deres forskellige dyr, for slet ikke at tale om haven med de tre søer. 

Da vi mætte af både det fornemme traktement og af indtryk tog af sted igen, havde vi med os 2,2 isabell dværg silkehøns og 20 rugeæg. 10 af disse er befrugtet og ligger i rugemaskinen, og vi håber snart at have isabell-kyllinger her på matriklen. 

Tusind tak for dyrene og æggene, Elo Rasmussen. Vi glæder os meget over dem hver eneste dag.

Flere billeder af de smukke isabell, vi kom hjem med, kan ses under fanebladet billeder (følg linket)