Gæstebog

Velkommen på min hjemmeside om de siamesiske dværg silkehøns og dværg silkehøns vi har hos os i Totemhuset. 

Du er meget velkommen til at lægge en besked her på siden. Normalt svarer jeg inden for et døgn eller to – afhængig af, om jeg er på pc og dermed har adgang til internet. De dage, hvor jeg ikke er på pc, kan det tage lidt længere tid, før jeg svarer, men jeg svarer altid. 

Venlig hilsen
Marita Kristensen

87 thoughts on “Gæstebog

 1. Pia

  Kære Marita

  Tiden/alderen har desværre gjort, at vi nu er nede på to silkehøns.
  En smuk og god chokolade-hane og en sort høne.

  Vi plejer at have en lille besætning på ca. 6 høns, så vi trænger til lidt nye kyllinger.
  Meget gerne i blandede farver, fx rød, vild, blå og gul.

  Er det noget du har til salg?
  Det er vist 6-7 år siden, at vi sidst var heldige og kunne købe en skøn flok af dig.

  vh
  Pia

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Kære Pia.

   Mange tak for din besked.

   Johnny (min mand) og jeg avler alene dværge. I øjeblikket har vi dog ingen kyllinger, vi kan gå af med. Sæsonen er skudt lidt sent i gang for vort vedkommende, og ingen af vore kyllinger er endnu så gamle, at vi kan gå af med nogen af dem. Og vi har desværre slet ikke de farver, du nævner som eksempel på kyllinger, I gerne ville have.

   Johnny og jeg avler sammen perlegrå og isabell og forsøger os også med citronfarvede dværg silkehøns, medens jeg selv avler chokoladebrune dværg silkehøns og siamesiske dværg silkehøns, hvor jeg forsøger at fremavle flere farver end hvid, som denne særlige race er godkendt i, men som nævnt er der p.t. ingen kyllinger, som er så gamle, at vi kan se, hvilke vi skal beholde til videre avl og hvilke, der kan flytte til nye ejere.

   Når vi (eller jeg) har kyllinger eller haner/høner, som vi gerne vil sælge, lægger vi det ind her på siden under “sælges”.

   Mange venlige hilsener
   Marita

   Svar
 2. Tanja

  Har du evt nogle dværg silkehøns til salg, som er kønsbestemt, da vi ikke må have haner, hvor vi bor.

  Hilsen Tanja

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Tanja.

   Tak for din besked. Desværre har vi hverken haner eller høner til salg i øjeblikket, så vi kan ikke hjælpe. Men ind imellem har vi dyr til salg, som vi annoncerer herinde.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
   1. Kirsten Kjærgaard Madsen

    Hej herfra Fiskerhavnen
    Jeg vil med stor respekt for dit flotte avlsarbejde, meget gerne købe nogle af dine fantastiske dyr. Når og hvis der bliver mulighed for det.
    Venligst Kirsten

    Svar
    1. Marita-Eyfrid Forfatter

     Hej Kirsten.
     Tak for din besked. Lige i øjeblikket har vi ingen dyr til salg, men når det sker, at vi har, annoncerer vi dem til salg herinde, så det bedste du kan gøre, er at checke siden med mellemrum.
     Venlig hilsen
     Marita

     Svar
 3. Mette Mogensen

  Hej

  Vi har kastet vores kærlighed på dværgsilker med skæg.
  Det er vel ikke så heldigt at du har nogle kylling der alligevel skal sælges
  – eller nogle på vej?
  Vi kan desværre ikke selv rugemaskine.
  Vi har selv 4 små høns – ingen af dem er skruk, og jeg har aldrig prøvet at
  lægge æg ind til en høne – så man er sikker på, at hun bliver liggende (:

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Mette.
   Mange tak for dine beskeder. Jeg kan godt forstå, I er faldet for dværg silkehøns, men desværre kan jeg ikke p.t. hjælpe, da jeg kun har ganske få æg i rugemaskinen, og de er fra dværg silkehøns uden skæg. Kun én af de farver, jeg har, er med skæg, og jeg er endnu ikke begyndt at samle æg fra hønerne i denne farve (chokoladebrun) – og de lægger næsten heller ingen æg i øjeblikket.
   Måske jeg senere på året får kyllinger, men altså ingen i øjeblikket, der opfylder jeres ønske.
   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 4. Mette Mogensen

  Hej

  Jeg søger efter dværgsilker med skæg.
  Jeg har ledt med lys og lygter.
  Det er vel ikke så heldigt, at I har nogle kyllinger?
  det ville vække stor glæde herhjemme.
  Vi har ikke selv en rugemaskine – men har varmelampe
  mm så vi kan passe på dem fra de kommer ud af et æg (:
  Vi bor på Sydsjælland.

  Svar
 5. Liza k

  Hej. Har du nogle silkehøns til salg, som er salgsklare i næste weekend?
  Det skal være havehøns:)
  2 stk.
  Mvh Liza

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Liza.
   Mange tak for din henvendelse. Du skriver ikke, om det er silkehøns i stor eller dværg, du er interesseret i. Jeg har alene dværge. Men desværre har jeg i øjeblikket ikke nogen dyr til salg, men måske om et par måneder. Når jeg har nogen til salg, vil jeg lægge dem ind her på min hjemmeside.
   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 6. Annelise Nordahl Nielsen

  Hej Marita,

  Jeg skal til at starte mit første hønsehold op og søger derfor nogle silkehøns til haven. 4-5stk (ingen hane), farverne er ikke så vigtige – da det er racen jeg er faldet specielt for. Har du nogle, som du vil af med? Så vil jeg meget gerne købe dem.

  Jeg har bygget et flot hus med tilhørende gård i haven til dem – det venter bare på de nye beboere. De vil også have fri adgang til haven.

  Kh Annelise

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Annelise.
   Mange tak for din henvendelse og til lykke med beslutningen om at starte hønsehold. Jeg har alene dværg silkehøns, ingen store. Og i øjeblikket har jeg desværre ingen dyr til salg, men jeg regner med inden for et par måneder at have enkelte chokoladebrune dværge klar til salg. Når jeg har dyr til salg, lægger jeg det ind her på min hjemmeside.
   Mange venlige hilsener
   Marita

   Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Titte.

   Tak for din henvendelse angående dværg silkehøns.

   Da jeg primært arbejder med de siamesiske dværg silkehøns og nye farver hos dværg silkehøns (chokoladebrun og citron) samt den forholdsvis nye farve isabell, forventer jeg ikke at have kyllinger til salg i løbet af foråret, men du skal være velkommen til at henvende dig i løbet af foråret, f.eks. til april eller maj. Til den tid vil jeg vide, hvilke af årets kyllinger, jeg selv skal beholde til videre avl og eventuelt udstilling.

   Du har ikke skrevet noget om, om det er høns til videre avl eller høns til hygge i haven, du ønsker dig – og du har heller ikke skrevet noget om, hvilken farve, du er interesseret i?

   Du er velkommen til at vende tilbage, hvis du ikke inden april/maj har fundet de høns, du gerne vil have, men jeg kan ikke på forhånd love, at jeg har nogen til salg.

   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 7. Pernille Herold

  Jeg søger 3 store silkehøner (ikke hane) til haven og æglægning, meget gerne i lyse farver. Har du nogle nu eller snart?

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Pernille.
   Af store silkehøns har jeg desværre alene sorte og stribede, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
   Har du prøvet at søge dem inde på Facebook-gruppen Specialklubben for Silkehøns? Det kunne være et forsøg værd.
   Held og lykke.
   Venlig hilsen Marita

   Svar
   1. Pernille Herold

    Har du 1-2 store stribede høner som du vil sælge. De er ikke til avl men hos en nybegynder med silker i haven og som er glad for æg. Jeg har lige fået mine første mellem silker, men 2 af dem har vist sig at være haner. Og hvad er prisen? Skriv evt på min email hvis du har nogen.

    Svar
    1. Marita-Eyfrid Forfatter

     Hej Pernille.
     Jeg har desværre ikke nogen høner til salg i øjeblikket. På et tidspunkt – formentlig om ikke så længe – vil jeg muligvis sælge mine sidste voksne stribede silkehøns (haner og høner), og de vil i så fald blive solgt i grupper à 1,2 (en hane og to høner), og prisen pr. dyr er 175 kr. – uanset om det er hane eller høne.
     Venlig hilsen
     Marita

     Svar
 8. Line davidsen

  Hej marita.
  Skønne dyr du har.
  Jeg ville hører om du evt. Har en hvid silkehane for meget. Min mormor har nemlig et lille landsted og har 2 silkehøner som desværre har mistet deres hane. Hvis du skulle have en ekstra høne vil vi også gerne udvide folken lidt. Min mormor bor på en lille gård ved Fuglebjerg og silkehønsene går frit hele dagen og lukkes ind om natten. Om sommeren i sommerhuset uden for og om vinteren inde i den gamle ko stald.
  Du må meget gerne kontakte mig hvis der skulle opstå en mulighed
  Hilsen Line

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Line.

   Tusind tak for din besked og dine kommentarer til mine høns, som jeg også selv finder skønne.

   De hvide silkehøns, som vi har, er af racen “siamesiske dværg silkehøns”, og jeg har kun to haner og fem høner i alt. Jeg har desværre ingen kyllinger fået af dem i år, og ingen andre her i landet avler præcis denne race, hvorfor de er meget vanskelige at finde. Det lyder ellers som, at høns hos din mormor vil få et virkeligt dejligt liv.

   Hvis jeg måtte foreslå noget, kunne det være, at du – hvis du er på Facebook – bliver medlem af Specialklubben for Silkehøns’ Facebook-gruppe. Den kan man være medlem af, uanset om man er betalende medlem af klubben. Der er flere derinde, som avler silkehøns og dværg silkehøns, og nogle har måske på et tidspunkt en hane i overskud. Det er oftest haner, som folk gerne vil sælge. Gruppen finder du her:
   https://www.facebook.com/groups/293209350730736/?ref=bookmarks

   Alternativt kan jeg anbefale, at du kunne prøve på Vordingborg Fjerkræklubs Facebook-gruppe. Også i denne gruppe er man velkommen, selv om man ikke er betalende medlem af Vordingborg Fjerkræklub. Der er også flere medlemmer af både klubben og gruppen, der har silkehøns, og måske I kunne være heldige den vej. Vordingborg Fjerkræklubs gruppe finder du her:
   https://www.facebook.com/groups/242271115976358/

   Du skal nok bare huske at skrive i din “købsannonce”, om det er silkehøns eller dværg silkehøns, I er interesseret i. Silkehøns (de store) har ca. samme størrelse som dværghøns i andre racer, medens dværg silkehøns er bittesmå – hanerne 600 gram, hønerne 500 gram.

   Jeg håber, I finder den hane, I har brug for – og måske også en høne mere, som du skriver, I gerne ville have.

   Held og lykke med det.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
  2. Vagn Fobian

   Hej jeg har 6stk silkehaner i stor hvide brune og grå. Jeg bor i slagelse så du kan bare komme og vælge . 100kr pr styk. de er fra marts måned. mobil 29711027 hvis du er interseret.

   Svar
   1. Marita-Eyfrid Forfatter

    Hej og mange tak for tilbudet. Jeg avler alene dværge (dværg silkehøns og siamesiske dværg silkehøns), så jeg kan ikke gøre brug af nogen af dine haner. Men jeg lader dit indlæg stå her, hvis der skulle være nogen, som er interesseret i dine haner. Det kunne jo være, at der er nogen af dem, som tidligere har kontaktet mig angående silkehøns, der kan bruge dine haner. Held og lykke.
    Venlig hilsen
    Marita Kristensen

    Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Det siges spøgefuldt, at med silkehøns kan man først vide kønnet, når de enten galer eller lægger æg. Og det er ikke helt ved siden af. Silkehøns er kendt for at være vanskelige at kønsbestemme tidligt, med mindre man har mange års erfaring. Og selv med flere årtiers erfaring kan det ind imellem være svært. Jeg har ikke så mange års erfaring, at jeg med sikkerhed kan sige meget tidligt, hvilket køn en kylling af silkehøns og dværg silkehøns har.

   Men – der er nogle farver, hvor farve og tegning er forskellig på hane og høne, og hvor det ved ca. 5 ugers-alderen begynder at vise sig, så man kan give et godt, korrekt bud på køn. Det gælder vildfarvede og sølvvildfarvede silkehøns. Og ved gråstribede kan man så at sige kønsbestemme fra klækning.

   Ellers kigger man (jeg) på løb (ben), fødder, holdning – hvor hanerne og hønerne ser forskellige ud; haner har ofte kraftigere og længere løb, større fødder og har en lidt anden holdning end høner. Derudover kan man kigge på størrelsen på kammen og hagelapperne, som er større hos haner end hos høner. Og toppen er også forskellig på hane og høne – hanernes top er ofte mere “tilbagestrøget” end hønernes. Senere udvikler hanerne sadelbehæng, som også afslører kønnet.

   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 9. Anette Brøndum

  Hej Marita
  Vi er en familie der gerne vil have silke dværghøns til havehygge.
  Er vi så heldige at du har 3-4 høner til salg – meget gerne kyllinger så vi kan få dem tamme :-) Farven er ikke afgørende, bare det er sunde dyr og din hjemmeside siger mig at det har du:-)
  Hilsen
  Anette

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Anette.

   Mange tak for din besked. Jeg kan godt forstå, at I er faldet for silkehønsene i dværg de er også utroligt kønne og charmerende.

   Desværre har jeg ikke haft mulighed for at avle med dem i år, da jeg har været nødt til at prioritere min anden race (dværg kochin) og jeg har ikke plads til at avle med begge racer hvert år. De sidste par år har jeg koncentreret mig om silkehønsene i dværg, og i år er turen kommet til dværg kochin.

   Derfor har jeg desværre ikke nogen unge dyr – og heller ikke voksne – som jeg p.t. kan gå af med.

   Jeg vil dog gerne gemme din henvendelse og sende dig en besked, hvis det skulle ændre sig i løbet af de kommende par måneder. Og hvis I så ikke allerede til den tid har fået fat i de høner, I har brug for, kan det være, vi kan finde ud af noget.

   Jeg er ked af, jeg ikke kan hjælpe lige nu i hvert fald.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
   1. Anette Brøndum

    Hej Marita,
    Tak for dit imødekommende svar :-)
    Du må meget gerne have mig i tankerne såfremt du senere på året finder plads til at få silkekyllinger.
    Jeg kan evt kontaktes på mobil.

    Rigtig god sommer
    Hilsen
    Anette

    Svar
    1. Marita-Eyfrid Forfatter

     Hej Anette.
     Mange tak for din besked. Min side er blevet invaderet af en ubehagelig person, som dels udgiver sig for at være mig, dels påstår at hedde Bo, selv om både ip-adresse og mail-adresse viser noget andet. For at du ikke skal blive kontaktet af denne person med ubehagelige beskeder, der skal se ud som, at de kommer fra mig, har jeg valgt at fjerne dit mobilnummer i din besked. Jeg håber, det er tids nok, at jeg har gjort det. Jeg skal nok kontakte dig, hvis jeg får silkehøns i dværg, som jeg kan undvære.
     Venlig hilsen
     Marita

     Svar
 10. Rasmus

  Hejsa.

  Jeg vil meget gerne købe en silkehøne (stor race), hvis det kan lade sig gøre, eller hvis i kender et sted, som har nogen til salg. Allerhelst en hønnike.

  Mvh Rasmus

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Rasmus.

   Mange tak for din mail. Jeg har desværre ingen høner eller hønniker til salg, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig til en silkehøne.
   Du skriver ikke noget om, hvor i landet du befinder dig, men jeg vil foreslå dig, hvis du er på Facebook, at du melder dig ind i gruppen Specialklubben for Silkehøns https://www.facebook.com/groups/293209350730736/ Måske der er en avler der, som kan hjælpe dig. Men tidspunktet lige nu er ikke optimalt, da mange er i gang med at ruge kyllinger ud og kun har præcis de haner og høner, som de skal bruge i avlen. Men du kan bestemt sagtens være heldig.

   Jeg beklager, at jeg ikke kan hjælpe dig mere end som så, men jeg ønsker dig held og lykke og håber, at det lykkes dig at finde en høne eller hønnike.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 11. Sarah

  Hejsa!
  Hvor er det en skøn side du har og så mange smukke smukke silkedyr du har dig. Bliver helt forelsket i alle de flotte farver. Mange tak for turen rundt på siden.

  Hilsen Sarah

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Sarah.
   Mange tak for din besked, ja, silkehønsene er nogle på alle måder skønne kræ. Tidligere år har det været svært for mig at begrænse mig, men i år har jeg valgt at skære lidt ned i antal af farver, og derfor er det i år primært sort, blå og chokoladebrun – foruden de hvide siamesiske silkehøns, jeg har. Helt har jeg dog ikke sluppet hverken de gule, de røde eller de stribede, så på et tidspunkt får jeg nok også kyllinger fra dem igen.
   Tak for dit besøg, jeg håber, du vil kigge forbi en anden gang. Jeg forsøger at holde siden opdateret; især med billeder af mine dyr.
   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 12. christina

  Hej : )
  Mit navn er Christina og bor på Amager/ Sjælland.
  Jeg søger en som jeg kan købe 2 silke dværghøns af. Farven er for mig ikke vigtig, men det kunne da være fint hvis de ikke har samme farve… Håber i hjælpe mig ?

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Christina.
   Mange tak for din besked. Undskyld, jeg først svarer nu, men jeg har haft temmeligt travlt.
   Hvis du har mulighed for at afhente i Vordingborg den 4. juli, kan jeg muligvis godt hjælpe dig.
   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
   1. christina

    Hej Marita. Jeg har skrevet til dig på face men ved ikke hvor ofte du ligger på der, så skriver også til dig her nu. Jeg har nu alt klar til at hønsene kan flytte ind hos mig. Jeg vil gerne købe en høne og en varme fri kylling af dig. Men kun hvis du tror at de kan gå sammen og have det godt (du kender dine dyr bedst). Mvh. Christina

    Svar
    1. Marita-Eyfrid Forfatter

     Hej Christina.
     Tak for din besked. Jeg har svaret dig på privat besked på Facebook.
     Venlig hilsen
     Marita

     Svar
 13. Natalija

  Hej jeg søger en stor flot sort hane med skæg. Har du nogen du vil sælge? Eller kender du nogen som har?
  Mvh Natalija

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Natalija.

   Mange tak for din henvendelse.
   Jeg har en enkelt stor sort hane med skæg, som jeg måske godt kan undvære, men jeg må høre dig først, hvad din plan er med den – om det er til avl eller til havehygge.
   Den har ikke så smuk kløft i kammen, som jeg havde ønsket, men hanen er stor og dejligt bred og vil givetvis kunne give fine kyllinger med de(n) rette høne(r). Hanen er fra foråret 2014 og bliver således snart et år.
   Den er afkom af dyr, jeg købte i 2013 af Tommy Andersen.
   Den er vant til at løbe frit i haven sammen med et par andre haner og en flok høner.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
  2. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej igen Natalija.

   Jeg hørte aldrig mere fra dig, og jeg har derfor lovet hanen bort til en anden, som nu skal avle med den. Jeg håber, du finder den hane, du søger.

   Held og lykke.

   Med venlig hilsen
   Marita

   Svar
 14. Tanja Levin

  Hej Marita

  Jeg søger 4 hvide silkehøns (ingen hane). Stor race.
  Er der udsigter til at du har nogle til salg? Eller kan du evt. anbefale/videreformidle andre der sælger silkehøns?

  Jeg bor i Fredericia (men min mand arbejder jævnligt på Sjælland).

  Mvh
  Tanja

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Tanja.

   Mange tak for din besked. Jeg har slet ikke hvide silkehøns, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Mit forslag er, at du prøver at gå ind på Silkehønseklubbens hjemmeside og prøver at kontakte en fra klubbens bestyrelse, som sikkert kan hjælpe dig videre. Alternativt – hvis du er Facebook-bruger – har Specialklubben for Silkehøns en Facebook-gruppe.

   Jeg håber, du finder de høner, som du ønsker dig.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 15. anja bagger

  Hej Marita jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan det er gået med de store gule silkehøns. Har du fået kyllinger på dem og er de blevet gode? Jeg kunne godt selv tænke mig gule silkehøns, med henblik på et tidspunkt at udstille. Er det muligt at blive skrevet op til at købe nogle kyllinger hos dig?
  Mvh. Anja

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Anja.
   Mange tak for din besked.
   Jeg har fået nogle enkelte gode kyllinger, som jeg skal bruge videre i avl. Nogle af mine har skæg, andre ikke. Og jeg skal først have renavlet, så jeg kan sætte stammer med dyr uden skæg og dyr med skæg. Og det har lidt lange udsigter, er jeg bange for. Jeg regner desværre ikke med at få overskud at sælge af i 2015, og jeg vil helst ikke skrive nogen op til dyr, når jeg ikke har nogen anelse om, hvor lang tid, der vil gå, før jeg kan hjælpe. Jeg beklager meget, at jeg ikke kan hjælpe, men du skal være velkommen til at spørge om et års tid, hvis du ikke allerede har fundet gule store silkehøns hos en anden.
   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 16. Bettina Andersen

  Hej!!
  Skøn side du har her ;o)
  Hvis du får overskud af dalmatiner hønekyllinger eller sorte høne kyllinger, kunne jeg godt være intresseret i et par stykker?

  Mvh
  Bettina Fra Falster

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Bettina.
   Mange tak for din hilsen og din kommentar. Desværre har jeg ikke lige nu hverken dalmatiner eller sorte høner i overskud. Måske næste år, så hvis du kigger forbi på siden senere, kan det hænde, der bliver dyr til salg.
   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 17. Carina Pedersen

  Super flot side du har. Helt sikkert en side jeg vil vende tilbage til, har allerede gent den som en af mine favoritter :-)
  Ærgerligt, at du ikke pt. har store ensfarvet silkehøns til salg – kommer ellers til Næstved her midt i oktober, da vi skal til noget familie tamtam, så det kunne sagtens ha’ ladet sig gøre.

  Men måske mødes vi engang alligevel.

  Mvh.
  Carina

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Mange tak for din besked Carina. Ja, det var en skam. Jeg har ikke så mange store, og dem jeg havde i tankerne var de stribede, som der kun findes disse af i landet, da jeg er den eneste, som avler dem. Held og lykke med jagten på store ensfarvede silkehøns.
   Mange hilsener og tak for din kommentar.
   Marita

   Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Carina.

   Tak for din besked. Jeg har desværre ikke hvide silkehøns, hverken i dværg eller i stor. De hvide, jeg har, er siamesiske dværg silkehøns, som har gul hud og røde hoveddele, og jeg gætter på, at det ikke er dem, du søger.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
    1. Marita-Eyfrid Forfatter

     Hej Carina.
     Desværre ikke lige på nuværende tidspunkt. Men måske om et par uger til en måneds tid. På lørdag, den 27. september, holder Specialklubben for Silkehøns hønsedag i Vordingborg Fjerkrækoloni fra om formiddagen og indtil kl. 14:00. Hvis du har mulighed for det, skulle du prøve at kigge forbi. Der er gratis adgang, og alle er velkomne. Der vil du kunne se nogle af de silkehøns, som nogle af klubbens opdrættere på Sjælland har med, og måske er der en farve iblandt, som du falder for, og så kan du måske være heldig at få en aftale om køb af dyr, måske ikke lige på dagen, men senere. Adressen er Vordingborg Fjerkrækoloni, Vindrosen 11, 4760 Vordingborg. Alle er velkommen. Og om eftermiddagen holder Vordingborg Fjerkræklub sin hønsedag – fra kl. 15, så der er mulighed for at se på høns hele dagen.
     Venlig hilsen
     Marita

     Svar
 18. Lone andersen

  Hej Marita sikke memories dejlig og oplysende og informations rig hjemme side du har og har da lige brugt nogle timer på at læse alt hvad du har skrevet ang. Silker :) jeg har selv silker (stor) og har en plan om at jeg vil avle på længer sigt :) har bare haft silker siden maj månede og det er kyllinger tror du har set nogle af mine billeder på facebook men en dejlig side du har jeg vil følge din side med jævne mellem rum
  Mvh lone

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Lone.
   Mange tak for din hilsen. Ja, jeg har set billeder af dine dyr på Silkehønseklubbens Facebook-gruppe. Det er spændende, hvad du beslutter dig for med hensyn til avl fremadrettet, og jeg vil glæde mig til at følge dig. Held og lykke.
   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 19. Louise

  Hej igen Marita.

  Ville egentlig lige høre dig ad om hvilke farve silkehøns i stor du har, og om du har nogle du sælger?
  Har du evt. fået nogen kyllinger fra de “Creme” farvede nogle jeg så du havde købt i sverige.
  For det er da godt nok også en flot farve! :)

  Venlig hilsen
  Louise

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Louise.
   Desværre ingen kyllinger til salg fra de svenske dyr. Det er dyr, jeg prøver mig frem med, og der vil ikke blive kyllinger herfra til salg, før jeg ved, hvordan de avler på længere sigt.
   I store silkehøns har jeg gule, røde, sorte, dalmatinere og stribede. Men ikke flere kyllinger til salg foreløbig. Måske der bliver nogle stribede på et tidspunkt.
   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 20. Louise

  Hej Marita.
  Jeg faldt over din hjemmeside for nogle måneder siden, og har løbende tjekket ‘Salg’ og ventet på der skulle være nogle af dine flotte silkehøns til salg. Men det har jeg ikke haft meget held med :)
  Vi besluttede os for at få høns i april, og har løbende bygget på det siden, og skulle endelig gerne være færdig i slutningen af denne uge.

  Lige siden vi besluttede os for at få høns, og fandt racen silkehøns vidste jeg at det skulle være den race! Så nu er hønsehuset endelig ved at være færdigt, og er nu på kig efter nogle høns. Så jeg ville lige høre om du tilfældigvis har nogle til salg, eller snart?
  Vi vil ikke have nogen hane, og kun 4 stk. høns.
  Jeg er faldet lidt for farven hvid og perlegrå :)
  Desuden vil jeg gerne lige rose dig for en super flot og nem hjemmeside!

  Venlig hilsen
  Louise

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Louise.

   Mange tak for din hilsen. Og til lykke med valget af silkehøns som jeres fremtidige høns. Det er skønne dyr, og jeg håber, I bliver glade for dem.

   Præcis de to farver, hvid og perlegrå, er ikke farver, jeg har iblandt mine dyr, bortset fra enkelte hvide, der skal bruges i mit projekt med nøgenhalsede silkehøns, som jeg gerne skulle have nogenlunde styr på om et år eller to. Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med dyr.

   Er det store silkehøns eller dværgsilkehøns, I er interesseret i?

   Jeg vil anbefale dig, hvis du er på Facebook, at du melder dig ind i Facebook-gruppen for Specialklubben for Silkehøns. Det er gratis at være med på Facebook-gruppen, og der kan du forhåbentlig komme i kontakt med avlere, som har de farver, I er faldet for.
   Facebook-gruppen finder du her: https://www.facebook.com/groups/293209350730736/

   Jeg er ked af, at jeg ikke kunne hjælpe umiddelbart, men håber, det lykkes jer at få de dyr, I ønsker jer. Og jeg ønsker jer rigtig meget held og lykke.

   Tusind tak også for din ros, det glæder mig, du kan lide siden. Jeg arbejder løbende med den og tilføjer nye billeder, hver gang der er nyt om høner, haner og kyllinger. Og også når der er lidt nyt på avlsfronten i det hele taget.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
   1. Louise

    Tak for dit svar.
    Ærgerligt du ikke lige har de farver.

    Det er store silkehøns vi gerne vil have,
    og jeg må lige prøve at kigge på den facebook gruppe :)

    Venlig hilsen
    Louise

    Svar
 21. sally ann

  hej
  flotte høns, jeg er på jagt efter rugeæg af store silkehøns, synes dine røde er rigtig flotte, men kikkede egentlig efter splash, dalmantiner, blå, grå, hvide og sorte, altså i den hmnnn grålige skala…
  Den tværstribede du har, har jeg da aldrig set før? hvad farve hedder den? flot.
  Men røde og brune og gule, vildtfarvede er også ok…;O)))
  altså næsten hvad som helst i store…mon du vil sælge mig nogen æg og dertil endda sende dem til Fyn?
  fortsat god sommer ;O)) Sally

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Sally.
   Tak for din henvendelse. Ja, det er dejlige dyr, men lige i øjeblikket er det ret begrænset – for ikke at sige helt umuligt – med æg her. Næsten alle hønerne skrukker, desværre, så jeg har ingen æg, jeg kan afse, det beklager jeg. Indtil for et års tid siden sendte jeg gerne æg med posten, men jeg har desværre ikke så god erfaring med det, da æggene bliver rystet for meget under transporten – ofte med det resultat, at luftlommen er slået løs. Så derfor er jeg ikke så glad for at sende æg, når jeg har æg.

   Den stribede hane er gråstribet, det er en ny farve herhjemme, der findes formentlig bare den ene. Jeg har i øjeblikket stribede kyllinger efter den og sorte høner.

   Jeg håber, du finder æg, som du har ønsket dig.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 22. Gitte Dreyer

  Hej Marita,
  Så flotte hjemmesider du har, jeg nyder at se og læse om dine skønne høns ;-).
  Jeg har altid haft dværghøns ( ca. 30 år) som rigtige hyggehøns, der får lov at gå rundt i vores dejlige have, men har aldrig haft silker, så jeg vil høre om du kan skaffe nogle til mig ;-)
  Hilsen Gitte

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Gitte.
   Mange tak for din kommentar, jeg er glad for at høre, du nyder mine hjemmesider. Ja, høns er rigtig hyggelige at have til at gå rundt. Det skulle være en menneskeret at have høns i haven :) Jeg kan muligvis godt senere på sommeren have lidt dyr til dig, men jeg må høre, hvor i landet du bor. Vi bor på Sydsjælland, og hvis det bliver aktuelt, skal de enten hentes her hos os eller på min mands arbejde i Ballerup eller mit på Avedøre Holme. Lad mig høre, hvad du synes – og om det er voksne dyr eller kyllinger, du gerne vil have.
   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 23. Anne Baaner

  Hej Marita
  Jeg skal have høns for første gang i starten af juni. Planen er at de skal kunne gå løs i haven om dagen sammen med nabolagets katte. Jeg er faldet for silkehønsene, men tænker at dværghøns er en lille lækker frokost for en kat, så det går nok ikke. Har du erfaring med store silkehøns og katte? Jeg har ledt på nettet, men har ikke fundet noget. Jeg henvender mig til dig fordi jeg bor i nærheden, så selv om du ikke har planer om at sælge store silkehøns foreløbig, kan du måske anbefale en som har store silkehøns til salg i år.
  mvh Anne

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Anne.

   Mange tak for din hilsen og til lykke med beslutningen om, at du skal have høns snart.

   Vi har mange katte, og vi har både dværgsilkehøns og store silkehøns. De fleste af vore dværge går i overdækkede hønsegårde. Ikke af hensyn til kattene, men fordi vi har mange krager her – og også ind imellem rovfugle. Og de går ikke af vejen for en lækker kyllingesteg – i hvert fald ikke i ynglesæsonen.
   Ud over vore egne katte har vi i et par år haft et par vildkatte, som holder til i vores have. Og heller ikke de gør hønsene noget – hverken de store høns eller silkehønsene i stor og dværg. Så det kan sagtens lade sig gøre at have høns gående sammen med katte – også selv om kattene ikke er opvokset med høns, som flere af vore er. Men jeg kan jo ikke vide, hvordan kattene i dit nabolag har det med høns. Men her er det absolut ikke noget problem. Vi har en stamme store røde silkehøns gående i kattenes kattegård. De går side om side og hygger sig uden problemer.

   Har du specielle ønsker til farver på dine kommende høns, planlægger du at udstille og/eller avle seriøst, eller skal dine høns være have-hyggehøns? Hvor mange skal du have. Og skal du have hane med? Hvis overhovedet muligt vil jeg bestemt anbefale, at du anskaffer både hane og høner. En hane er guld værd og sørger for harmoni i flokken.

   Jeg har ingen i øjeblikket, som jeg kan sælge, der er avls- og udstillingsegnet, men jeg kan muligvis godt finde en lille flok dyr til dig, som vil være fine at have som smukke og hyggelige dyr i haven. Hvis du har planer om at avle videre og eventuelt på sigt udstille, kan jeg muligvis hjælpe hen ad sommer, men først og fremmest vil det være en god hjælp, hvis du fortæller lidt om, hvilke farver inden for silkehøns, du har kig på.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
   1. Anne Baaner

    Hej Marita
    Tak for dit hurtige svar. Hønsene skal være til hygge, æglægning og spise et stort overskud af grønt og dræbersnegle. De skal ikke bruges til udstilling og avl, så lidt afvigelse i farver eller størrelse har ingen betydning, så længe de er sunde og raske.
    Jeg synes bedst om de lyse og de røde. De er også lettere at finde i buskene.
    Mht antal har jeg ikke sat mig for noget bestemt. Jeg vil ikke have flere end jeg kan kende forskel og holde styr på dem. Jeg får et ret langt hønsehus, så det er god plads. Jeg er ikke klar over om det har nogen betydning for deres sociale trivsel hvor mange flokken består af.
    En hane er jeg nødt til at tale med naboerne om, for jeg tror ikke det er populært hvis han går og galer hele formiddagen.
    mvh Anne

    Svar
    1. Marita-Eyfrid Forfatter

     Hej Anne.

     Røde bliver meget vanskelige at finde. Der er vist nok bare to, som avler dem i Danmark i stor, den ene bor i Jylland, den anden her på Sjælland. Men lyse dyr kan det godt tænkes, der kan findes nogle af til dig.

     Hvor på Sjælland befinder du dig i forhold til Mern?

     Venlig hilsen
     Marita

     Svar
 24. Jette Frank

  Hej Marita,

  Jeg har orpington dværg som hygge havehøns på mit lille landsted. Jeg kunne godt tænke mig at pryde bestanden med nogle silke dværghøns også :-) Jeg har en høne, der netop har lagt sig skruk, og tænkte på, om du måske har nogle rugeæg, jeg kan købe?? Det bliver 100% hyggehøns, så jeg aftager gerne “discount” æg ;o) Bare der er chance for nogle forskellige farver….. alt andet end sort – for dem har jeg allerede 4 af i orpington :-)

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Jette.

   Mange tak for din besked. Lige i øjeblikket kniber det med æg, da jeg har lovet de befrugtede æg væk, som jeg i øjeblikket har liggende i rugemaskinen. Det er fra vildfarvede dværgsilkehøns. Men jeg skal se, om jeg eventuelt har nogle stykker ekstra, jeg kan afse til dig, hvis du kontakter mig om nogle dage. De æg, jeg har lovet væk, bliver hentet i morgen, men jeg kan ikke åbne rugemaskinen nu og se, om der er andre, jeg kan undvære, fordi der er kyllinger, som er i gang med at klække. Men du er velkommen til at sende mig en besked om nogle dage – eventuelt pr. mail mep@wing-partners.com

   Hvor i landet befinder du dig? Jeg bor på Sydsjælland og har ikke så gode erfaringer med at sende rugeæg, så eventuelle æg skal helst hentes her, alternativt i på min mands arbejde i Ballerup eller på mit i Hvidovre.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 25. stina

  hejsa

  Jeg leder efter de store silkehøns i rød, da jeg gerne ville have denne farve. Er det noget som du kan hjælpe mig med?? Jeg har rugemaskine, såfremt at du ikke har kyllinger eller andet som du gerne vil sælge. Jeg håber på at høre fra dig, da jeg har ledt og ledt efter dinne farve.

  mvh stina

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Stina.

   Det er korrekt, jeg har røde silkehøns i stor, men jeg har kun en hane og tre høner, hvoraf de to er for lyse. Tilmed har den ene lagt sig skruk, så det er ikke mange æg, som kommer. Endnu har jeg ikke fået de kyllinger, jeg selv skal bruge, så derfor har jeg ikke mulighed for at afse rugeæg eller kyllinger fra denne lille gruppe. Jeg har kun haft dem siden november og har således endnu ikke set, hvordan deres afkom udvikler sig – om de bliver brugbare til videre avl. Først når jeg ved det, kunne det blive aktuelt at sælge kyllinger. Du skal være velkommen til at forhøre dig igen om nogle måneder – hen ad efteråret, men det er det tidligste tidspunkt, jeg vil kunne sige, hvordan afkom bliver.

   Venlig hilsen
   Marita

   Svar
 26. Dorthe Østergaard

  Hej Marita :)
  Først en stor ros til din flotte hjemsidde. Jeg har igen fået silkehøns, efter 5 år. De blev desværre ædt af ræven. :(
  Jeg har nu 4 små kyllinger, har dem i stuen, så de bliver vant til alle lyde, smiler tror jeg er i gruppe med dig inde på FB, lige nu har du en chat med Benjamin og silke høns fra USA, er det ikke dig. Det lyder spændende :).
  Jeg vil spændt følge dig her og på FB, pøj pøj med at det du har gang i……håber der bliver lidt til overs,
  så jeg evt kan købe af dig :D

  Mvh Dorthe

  Svar
  1. Dorthe Østergaard

   hej Igen :)
   hvordan kan du allerede se det er en høne kyllingen du har ????, vil du vise mig det el fortælle mig det?
   Mine kyllinger er 1 uge i dag søndag :)

   mvh Dorthe

   Svar
   1. Marita-Eyfrid Forfatter

    Hej Dorthe.
    Mange tak for din kommentar og dine pæne ord. Og til lykke med dine nye silkehøns, jeg håber, du er glad for dem – silkehøns er nogle skønne dyr. Det var synd, at ræven tog dine gamle, men det er de vilkår man har, når man har fjerkræ, og det er meget trist, men naturen kan somme tider være ubarmhjertig.
    Jo, det er jeg, der havde den lille debat med Benjamin vedrørende de nøgenhalsede silkehøns, som han havde fået til landet fra USA. Jeg går og venter på rugeæg, jeg har bestilt i Tyskland, og så håbe jeg, at jeg på et tidspunkt også kan vise billeder af “show girls”, som amerikanerne kalder dem.
    Du spørger, hvordan jeg kan kønsbestemme en kylling så tidligt som daggammel. Det kan jeg ene og alene, fordi der er tale om de chokoladefarvede. Farven er recessiv (vigende) kønsbunden. Faderen er sort split chokolade, så den er sort at se på, men er således bærer af genet for chokoladefarven. Moderen er sort. Og af denne kombination vil der (statistisk) falde 25% kyllinger, som er chokoladebrune, og de vil alle være høner. Du kan læse meget mere om det her på siden på de sider, hvor jeg skriver om chokoladefarven og min lille kamp for at lave chokoladefarvede dværgsilkehøns. Jeg har nu været i gang i næsten to år, og de første chokoladefarvede dværgsilkehøns er klækket, så nu begynder det rigtig at blive sjovt.
    Held og lykke med dine silkehøns.

    Svar
 27. Susanne Lund Kristensen

  Sikke en fin, saglig, oplysende, gennemarbejdet og personlig hjemmeside, du har!!!!
  Hver eneste side er dejlig læsning!
  Det er en helt ny skattekiste for mig, sååååå…..jeg hager mig fast og vil læse alt, hvad der kommer af nyt.
  Der er ingen tvivl om, at du gør silkehønseavlen ære med din grundighed i forhold til at sætte sig ordentligt ind i tingene.
  Jeg er SÅ spændt på at se, hvad der fremkommer i din fold de kommende år!

  Mange gode hilsner
  Susanne

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Mange tak for din hilsen Susanne. Den glædede mig meget. Som du ved, har jeg bare avlet seriøst i få år, men jeg forsøger at gøre det bedste, jeg kan. Og heldigvis har jeg god hjælp, når jeg har hjælp behov, det betyder rigtig meget. Jeg håber, du vil komme forbi igen – og jeg modtager gerne forslag til forbedringer, både af dyrene og af siden :)
   Mange gode hilsener også til dig.
   Marita

   Svar
 28. Helle Nielsen

  Hej Marita
  Det er en flot hjemmeside du har. Som ny udi silker er din side en skatkiste af oplysninger, som jeg vil drage nytte af.
  Det er tydeligt at fornemme din entusiasme for silkerne og forbedring af racen, og dit spændende projekt med chokoladesilker, på din hjemmeside, helt igennem dejlig læsning.
  Hilsen Helle Nielsen

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Helle.

   Tusind tak for din venlige hilsen, det var virkelig pænt af dig at skrive herinde. Og tak for roserne. Jeg har ikke avlet seriøst så forfærdeligt mange år, og på mange måder er jeg stadig begynder selv, men jeg arbejder imod at blive bedre :)
   Tak fordi du kiggede forbi, jeg håber, du kommer forbi igen :)

   Mange hilsener
   Marita

   Svar
 29. Stine Gersby

  Hej Marita. Det er virkelig en flot side du har lavet, både opsætningen og brugervenligheden er i top! Men allermest er der så meget spændende læsning på din side. Utrolig meget dyrebar viden og meget som er virkelig tankevækkende. Er en stor fornøjelse at have din side liggende under foretrukne. og sikke meget viden man kan tage med sig når man har været på siden. håber mange andre også har glæde af meget af den viden du deler med os her. og kan godt li at du har dine holdninger og beskriver dem igen tankevækkende emner du tager op. Tusind tak fordi jeg må få lov at følge med på denne skønne side. Mange hilsner Stine

  Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Kære Stine.
   Mange tak for dine flotte ord og for din hilsen her på min lille side om silkerne her hos os. Tak fordi du tog dig tid til at skrive.
   K.h. Marita

   Svar
  1. Marita-Eyfrid Forfatter

   Hej Pia.
   Mange tak for din søde kommentar. Siden er helt ny, så jeg arbejder stadigvæk på den – og det vil jeg nok blive ved med i lang tid.
   Knus og tak igen.
   Marita

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *