Tak for tilliden Susanne

23. september 2013  

En-af-hoenerne-fra-Susanne-1

En af de smukke dværgsilkehøner jeg har overtaget fra Susanne Lund Kristensen.

Forrige søndag, nærmere bestemt den 15. september, var vi i Horsens, da Specialklubben for Silkehøns holdt den årlige hønsedag.

Der var tre grunde til, at Johnny og jeg hev en søndag ud af kalenderen og kørte derover.

Dels ville vi gerne se, hvilke dyr der blev vist og se og høre, hvad dommerne havde at sige til dyrene, så vi kunne blive lidt klogere på de skønne dværgsilker.

Dels skulle vi hente en lille flok kyllinger, jeg havde købt. Iblandt disse var nogle for mørke sølvvildfarvede hønekyllinger, som jeg satser på at kunne bruge fremover sammen med min meget lille hane, der klækkede i foråret fra rugeæg købt i Tyskland.

Og sidst – men så absolut ikke mindst, tværtimod – skulle vi hente Susanne Lund Kristensens smukke guldvildfarvede dværgsilkehøns.

Susanne har valgt at stoppe med farven og koncentrere sig om en anden farve, og hun viste mig den tillid, at hun tilbød mig at overtage hendes bedste dyr.  Tak for det Susanne, jeg er klar over, at det forpligter, og jeg vil gøre mit bedste for at fortsætte dit avlsarbejde. Det er meget smukke dyr, og jeg glæder mig dagligt over dem.

Min plan for næste avlssæson er at prøve at lave tre linier. Den ene linie med dyrene fra Susanne. Den anden linie med mine egne dyr. Tredje linie med dyr fra Susanne og mine egne dyr.  Alle tre linier vil blive delt op i stammer, og jeg planlægger at køre hanestammer og hønestammer. Så må vi se, hvordan det spænder af.

Mange tak for tilliden, jeg vil gøre mit bedste for at leve op til den.